Broșuri și texte publicate

- texte, colaborări, traduceri și materiale apărute în alte părți -

Cover-Liberazioni-Nr.52

Cani di strada – nemici dell’economia socialista, intrusi della civiltà occidentale

text de Aron Nor, tradus de Maria Martelli, cu ilustrații de Mina Mimosa (Martie, 2023)

Ce procese au făcut ca anumiți câini care locuiesc în apropierea omului să fie doriți, iar alții respinși? Ce face ca, o parte dintre aceștia să fie incluși tot mai mult în spațiul domestic ocupând rolul de „animale de companie”, iar alții să fie considerați un „surplus” de care trebuie să scăpăm atunci când „bântuie” spațiul public? Această viziune asupra rolului câinelui în societate și ce loc trebuie să ocupe nu este una universală, ci una particulară…

Mulțumită revistei antispeciiste Liberazioni și Mariei Martelii, textul „Inamicii economiei socialiste, intrușii civilizației occidentale” a fost tradus în limba italiană, „Cani di strada – nemici dell’economia socialista, intrusi della civiltà occidentale” și publicat în numărul 52 al revistei Liberazini (apărut în martie 2023). Articolul este disponobil gratuit și pe acest site în limba română, iar varianta în italiană poate fi găsită mai jos.

Cover-Broșură-Locul-cainelui-sinantrop-AronNor

Locul câinelui sinantrop, poziții confuze și politici comune

text de Aron Nor, cu ilustrații de Mina Mimosa (Noiembrie, 2022)

O broșură despre câinii care trăiesc fără posesori umani, despre locul lor, percepțiile oamenilor și câteva direcții în care ne-am putea îndrepta pentru a ne gândi la aceștia dintr-o perspectivă antispeciistă, postumanistă, decolonială și antiautoritară pe viitor ținând mai bine cont de relațiile și istoriile lor complexe ce ne confirmă că nu toți câinii din spațiul public sunt abandonați, și prin urmare pierduți, în lipsa unui stăpân uman.

Mulțumită editurii Fractalia, textul „Locul câinelui sinantrop, poziții confuze și politici comune” a fost publicat în Noiembrie 2022 în colecția de broșuri Cunoașteri de frontieră. Articolul este disponibil gratuit pe acest site, iar versiunea publicată în format de broșură se poate descărca de pe site-ul editurii și de mai jos.